Kom genieten van Koningsdag in Vught! De jaarlijkse vrijmarkt, met maar liefst 200 kramen, brengt het centrum van Vught tot leven, dankzij de inzet van Harmonie Kunst & Vriendschap. Het belooft weer een gezellige drukte te worden, waarbij de kraampjes het centrum verbinden en de sfeer versterken. In het radioprogramma Blikveld van NOVO3 hebben René van Amelsfoort en Vincent Bol al een voorproefje gegeven van wat je kunt verwachten tijdens Koningsdag in het centrum van Vught. Beluister onderaan deze pagina het interview terug.

Naast de vele kraampjes zorgen de horecagelegenheden voor extra gezelligheid met optredens van diverse bands. Ook in Helvoirt en Cromvoirt vinden er tal van activiteiten plaats ter ere van Koningsdag.

Op Koningsnacht kun je alvast in de feeststemming komen met optredens in de Maxima Feesttent, tegenover café Maurickzicht, van 19.00 tot 01.00 uur. Verschillende bands, waaronder de tributeband Meatloaf, zullen het publiek vermaken. Ook komen er Molukse artiesten naar Vught, die met trots hun geboortedorp bezoeken. Dankzij de inzet van Willem Matepere kunnen bezoekers genieten van een gratis spektakel, mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente en sponsoren.

Tijdens Koningsdag zelf, nabij het terras van Café Oud Zuid, kun je genieten van de IJMsurvival bootcamp.

In Helvoirt kunnen inwoners terecht bij Jeugdhuis d’n Inbreng, waar om 10.30 uur een rondrit plaatsvindt voor kinderen met versierde fietsen, begeleid door de gildes en Harmonie Kunst Adelt. Het middagprogramma biedt vermaak voor kinderen met een springkussen, een stormbaan en een knutselhoek. Ook is er een kleedjesmarkt, die om 13.00 uur van start gaat na de versierde fietsjesroute en het defilé. Het programma eindigt om 17.00 uur, terwijl ouders kunnen genieten van een bar met terras.

Ook in Cromvoirt wordt Koningsdag gevierd met een feestelijk programma voor jong en oud! Na de aubade in Vught gaat om 11.00 uur de traditionele kinderfietstocht van start. Kinderen kunnen hun fiets, skelter, step of traptractor versieren en met het Cromvoirts Orkest voorop door het dorp rijden. Na het fietsfestijn krijgen alle kinderen een lunch en start om 12.30 uur het spellencircuit op het voetbalveldje. Ook voor de jongste Koning-fans is er genoeg te beleven, met onder andere een zandbak, luchtkussen en schminkhoek.

Kom gezellig langs op Koningsdag en het verzoek van het organisatiecomité is om zoveel mogelijk op de fiets te komen!

Beluister het interview

 

 

Bron: NOVO3