Na de jaarlijkse aubade in Vught op 27 april zullen de Koninklijke festiviteiten voortgezet worden in Helvoirt. De viering zal plaatsvinden op het pleintje (rolschaatsbaantje) bij Jeugdhuis D’n Inbreng en begint om 11.00 uur met versieren van de fietsjes. Om 12.00 uur start de rondrit met de versierde fietsjes onder begeleiding van Harmonie Kunst Adelt, Gilde Sint Joris en Gilde Catharina en Barbara.

Kinderen kunnen bij D’n Inbreng gezamenlijk de fietsjes versieren. Voor knutselspulletjes in de Nederlandse kleuren wordt gezorgd; de kinderen hoeven dus niet perse met een volledig versierde fiets te komen.

Na de fietsroute verzamelen ze allemaal op het plein bij D’n Inbreng. Om 13.00 uur start het officiële gedeelte waarbij een woordje wordt gedaan door de wethouder, de Harmonie en de Gildes zullen dit gedeelte ondersteunen met een warme en muzikale groet.

Na het Wilhelmus en de toost op de Koning start het middagprogramma. De kinderen kunnen gratis gebruik maken van de springkussens en stormbaan en voor hele kleine kinderen zijn er reuze legoblokken. Ook is er een knutselhoek waar de kinderen zich kunnen vermaken.
Daarnaast is er voor alle kinderen gratis koek, fruit en ranja. Voor een kleine vergoeding kan er een ‘Oranjebon’ gekocht worden, de bon is goed voor 1x Slush Puppy, 1x Chips, 1x Popcorn en 1x Fris.
Voor de ouders is er een bar met terras om lekker te zitten terwijl de kindjes aan het spelen zijn.

Er wordt voor het eerst een kleedjesmarkt georganiseerd en iedereen is van harte welkom. Heb jij spulletjes, dan ben je van harte welkom. Vergeet niet een kleedje mee te nemen.

Programma

11:00 uur – Start fietsen versieren

12:00 uur – Start fietsroute onder begeleiding van Harmonie en Gildes

13.00 uur – Defilé, vendelgroet en officiële praatje

13:30 uur – Start middagprogramma

17:00 uur – Einde Koningsdag 2023

Impressie

Klik op de foto voor een vergroting.