Zaterdag 26 juni bereikte ons het droevige nieuws dat Hans van der Velden overleden is. Hans heeft zich op velerlei wijze ingezet voor de Vughtse gemeenschap en werd daarvoor in 2017 koninklijk onderscheiden.

De Koningsdagviering in het centrum van Vught lag hem na aan het hart. Een feest van verbroedering waaraan alle geledingen van de samenleving kunnen deelnemen en iedereen, jong of oud welkom is. Daar zette hij zich onvoorwaardelijk voor in. Hij wist op charmante wijze goede muzikanten op het podium te krijgen, hij regelde dat er voor de jeugd vertier was en bood een uniek publicitair platform met “zijn” Klaverblad.

Zelfs wanneer zijn gezondheid hem even in de steek liet bleef Hans staan voor zijn taak en wist telefonisch de zaken voor elkaar te krijgen. Hij bracht mensen bijeen en genoot wanneer dat lukte. Tevreden zat hij dan even op het terras op het Marktveld op 27 April om vervolgens weer aan de slag te gaan. Het was zijn idee om in Centrum Vught een Koningsnacht te organiseren in een grote Maxima tent. Het werd een succes en hopelijk een blijvend fenomeen.

We zullen Hans missen, zijn humor, zijn gedrevenheid maar vooral zijn inzet voor het algemeen belang. Hij laat daarmee een voorbeeld voor ons allen achter. Wij wensen zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen alsmede de familie en vrienden sterkte toe en hopen dat de vele mooie herinneringen aan Hans de kracht en inspiratie zullen geven om dit grote verlies te verwerken.

Namens:
Stichting Koningsdag Vught

René van Amelsfoort
Voorzitter.