[column col=”1/4″]

Burgemeester Van de Mortel kleur drukwerk 6,66 x 10 cm-1

[/column]
[column col=”3/4″]

Beste Vughtenaren,

De Vughtse Koningsdag is elk jaar opnieuw een kroon op heel veel ‘Oranje’ enthousiasme. Dat begint met de bevlogen aanpak van de Stichting Koningsdag Vught. Dan gaat het verder met de tomeloze inzet van verenigingen, organisaties en de vele vrijwilligers, die u verwelkomen bij alle activiteiten. Het eindigt met u, onze inwoners. Met uw deelname en waardering en het gedeelde plezier van jong en oud. Zo staan we samen aan de basis van de feestelijke successtory, die het Vughtse Oranjefeest sinds vele jaren is.

Op deze Oranje gekleurde Koningsdag gaat het natuurlijk op de eerste plaats om de verjaardag van onze Koning Willem-Alexander. Dat spreekt vanzelf. Mét onze hartelijke en welgemeende felicitaties en nog vele mooie ‘Oranje’ jaren voor vorst en vorstin.

Maar ons rondborstige Oranjegevoel is veelomvattend. Daar is niet alleen ruim plaats voor onze koning en het Koninklijk Huis, maar voor alles wat ons – Nederlanders – verbroedert, verenigt en verbindt. Dat gaat van de intocht van Sinterklaas, via de droom van een nieuwe Elfstedentocht naar de prestaties van het Nederlands elftal in betere tijden.

Terug naar Vught voor onze eigen ‘warme’ Koningsdag. Weer of geen weer. Want hier, in het hart van Brabant, zit het Oranjegevoel in het bloed. U voelt het stromen als u op 27 april naar het centrum van Vught komt en meedeelt in het plezier, de verbondenheid en saamhorigheid. Mooie, goede waarden, die u ook in Vught vindt als het geen feest is. En dat, beste mensen, geeft mij het hele jaar door een goed gevoel. Mijn Oranjegevoel.

Ik wens u een in alle opzichten mooie Koningsdag.

R.J. van de Mortel,
Burgemeester van Vught

[/column]

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment